Инструкции
Публикувано в

Как се свързва камера за видеонаблюдение RobiCam?

Публикувано в

Ръководство за това как се свързва камера за видеонаблюдение Robicam с телефона, какви настройки са най-полезни и как да я настроим, така че да бъде от максимална полза.

Инсталацията на камерата за видеоноблюдение RobiCam може да се осъществи по 2 лесни начина. Каква е причината начините да са 2, а не само 1? Каква е разликата между тях и кой начин да избера?

На практика разработчиците са създали повече от една опция само и единствено за улеснение и гарантират, че ако не успеете да свържете камерата по единият начин, то това със сигурност ще стане по втория вариант. Разликите се характеризират в това как на практика ще се осъществи тристранната връзка между камера+смартфон+рутер. Функционално няма никакво значение кой от двата начина ще изберете, след като камерата се свърже, тя ще работи и ще има всички функции, независимо от това как е свързана.

Преди инсталацията на камерата е задължително да направите следното:

1. Свалете приложението YCC365 Plus от Google Play за Android или Apple Store за Iphone.

2. Направете регистрация в приложението (това е необходимо само веднъж) Следвайте тези лесни стъпки:

 

 • Натиснете Sign Up

как се свързва камера за видеонаблюдение

 

 • Въведете Email адрес и създайте нова Ваша парола за бъдещ вход в профила. Паролата трябва да съдържа поне една голяма буква, малки букви и цифри. Общо символите трябва да бъдат над 6.

 

 

 1. След успешна регистрация, ще получите имейл с линк за потвърждение на Вашата регистрация, като трябва да последвате (отворите) линка, за да я завършите успешно.

 

 

 1. Включете WiFi на Вашият смартфон.
 2. Натиснете бутона за рестарт на камерата за около 5 секунди, докато чуете сигнала. За целта използвайте иглата в комплекта. Бутона е в горната част на камерата, точно до слота за SD карта. След рестарт, камерата ще се завърти.


След като сте отворили приложението и сте влезнали в профила си с имейл и парола, която вече създадохте, то можете да пристъпите към инсталирането на камерата по един от двата варианта по-долу:

Ако все още нямате камера за видеонаблюдение Robicam може да видите 7+1 причини да притежавате такава още днес!

👉ВАРИАНТ 1:

 • Изберете първата опция “Intelligent camera”
 • Изберете първата опция: Device adding by scanning the code.
 • Поставете отметката: if you have finished the above steps, click Connect to the Network.
 • След това продължете, като натиснете бутона: Connect to the Network
 • Въведете паролата за WiFi мрежата, която ще използвате. Името на мрежата следва да се визуализира автоматично.
 • Насочете екрана на телефона към окото на камерата, за да може RobiCam да прочете QR кода от екрана Ви.

Разстоянието трябва да бъде около 10 – 20 см. След като чуете сигнала, това означава че камерата е прочела QR кода. След това натиснете бутона: I heart the “beep” voice.


 • Изчакайте 30 – 60 секунди, време, в което приложението се свързва с RobiCam.
  !Свързването е готово щом чуете камерата да казва “Internet connected. Welcome to use cloud camera”
 • Натиснете Start to experiеnce.

👉ВАРИАНТ 2:

 • Изберете първата опция “Intelligent camera”
 • Изберете третата опция “Addition of AP hotspot”
 • Поставете отметката: if you have finished the above steps, click Next
 • След това продължете, като натиснете бутона: Next
 • Изберете бутона Go to Setting
 • Ще се зареди списък на всичките WiFi мрежи. Намерете мрежа от списъка, която е с име CLOUDCAM_XXXX и се свържете с нея.

 

 • Върнете се една стъпка назад и изберете бутона Next
 • Отново ще се зареди списък с наличните мрежи, като този път следва да изберете Вашата WiFi мрежа (Възможно е да е в края на списъка).
 • Ще се визуализира прозорец, където трябва да въведете паролата за Вашата Wifi мрежа. Продължете напред и изчакайте свързването.

как се свързва камера за видеонаблюдение

 

Полезни настройки, след инсталация:

 1. Веднага след инсталация можете да заложите име на Wifi камерата, това може да бъде найменованието на помещението ( напр. Хол, Кухня Детска стая и т.н.). Можете да изберете и някое от готовите предложения. По този начин, когато добавите повече от една камера и те са в различни помещения, при нотификация за движение или звук ще знаете къде е събитието още преди да отворите приложението.
 2. За да достъпите настройките, отворете назъбеното колело горе в дясно
 3. В настройките можете да откриете цяло изобилие от опции, които да улеснят и дори автоматизират работата на Wifi камерата.
 4. Интересна автоматизация е опцията „ Device off at” – тя Ви дава възможност да заложите график кога да се изключва и включва камерата автоматично под зададените от Вас часове. За да добавите график изберете бутона „ Add a schedule”

Ако желаете да изтриете графика е необходимо да „плъзнете“ добавения график на ляво и да изберете Delete:

 1. Alarm Tone – това е опция, която при засичане на движение се включва силна аларма, наподобяваща полицейска сирена. На места с обичайно движение не е желателно да се включва, тъй като алармата ще е задействана постоянно.
 2. Функцията Intelligent Tracking позволява на камерата да засича и проследява всички движещи се обекти. Ако желаете камерата да гледа в една посока, то препоръчваме спиране на тази опция, също така на места с постоянно движение.
 3. Ако желаете да гледате Wifi камерата от няколко смартфона едновременно, то това е напълно възможно, без да има каквото и да е нарушения на образа или друго. Вариантите да направите това са два:
 • Да инсталирате приложението на 2-рия смартфон и да се логнете с вече съществуващият акаунт от 1-вия смартфон.
 • Да направите нов акаунт с различни имейл и парола и да споделите камерата от първият акаунт към новия. Това става от настройки, след това “Private share” -> въвеждате имейл адреса на новия акаунт, на следващия ред вписвате произволно име и избирате какви права да има акаунта към когото споделяте камерата. Опциите са: Live ( само да наблюдава в реално време), Playback ( да може да връща записи), PTZ ( да може да върти камерата) – > избирате бутона

 

 1. Меню push notification settings – с тази функционалност можете да изберете кога да получавате нотификации. Опциите са:
 • да получавате нотификация при всяко едно движение в момента на събитието ( без никакво забавяне) За да активирате, то трябва да достъпите push notification settings -> Receive notification -> Receive all notifications

 

 • От Stop notification time можете да заложите график кога да получавате известия.
 1. Движение на камерата или как най-лесно да я управляваме от смартфона.
 • Един от основните и най-лесни начини да накарате Вашата WiFi камера Robicam да се завърти е просто като „плъзнете“ върху дисплея в посоката, в която искате камерата да се завърти. Това може да бъде на ляво, дясно, горе или долу. С помощта на вградените в камерата два мотора, тя може да се върти както по хорисонтала ( ляво, дясно), така и по вертикала ( нагоре, надолу).
 • Другият вариант за завъртане на камерата е да използвате виртуалният джойстик, който се намира точно под изобрачението.

Чудесна и изключително полезна опция е запаметяването на различни изгледи. Това означаава, че можете да запаметите положения на изглед на камерата и да ги наименувате, например: Входна врата, врата-балкон, прозорец и т.н. По този начин, когато сте оставили камерата в позиция да наблюдава прозореца, само с един клик можете да я накарате да се завърти и да заеме позицията, която предварително сте запаметили към входната врата.

За да направите такива запаметени позиции е необходимо да изберете иконката на мерник, която се намира точно до джойстика за управление и под изображението.

Персонализирайте спрямо необходимостта и се забавлявайте със своята RobiCam, а след като я настроите може да видите и подробното ни ръководство за това как да монтрате видеокамера за наблюдение Robicam в 5 лесни стъпки

Включи се в разговора

Старт

SHOPPING BAG 0