Поверителност

Кои сме ние

Адреса на нашия Уеб сайт е: https://robicam.bg

Ние сме „РОБИКАМ“ EООД

„РОБИКАМ“ EООД осъзнава, че поверителността е основно човешко право, и признава значението на поверителността, сигурността и защитата на данните на нашите клиенти по света. Като един от най – посещаваните интернет магазини в България, ние се стремим да осигуряваме защита на всички дейности, които надвишават минималните законови изисквания, и да внедряваме последователни и стриктни процедури и правила.

Настоящата Декларация за поверителност съдържа информация за нашите практики за поверителност, за избора, който можете да направите, и за правата, които можете да упражнявате, във връзка с Вашите лични данни, включително информация, която се събира чрез активността Ви онлайн, използването на устройства и офлайн взаимодействието Ви с нас, когато например контактувате с представители на Обслужване на клиенти.

Тази Декларация за поверителност не важи за приложения, продукти, услуги, уеб сайтове или функции на социални медии на трети страни, до които се осъществява достъп през връзки, предоставяни чрез нашите продукти за Ваше удобство и информация.  Не упражняваме контрол, не изказваме мнение и не правим изявления във връзка с уеб сайтовете на трети страни или техните практики за поверителност, които може да са различни от нашите. Съветваме Ви да се запознавате с политиката за поверителност на всеки сайт, с който взаимодействате, преди да позволите събиране и използване на личните Ви данни.

Каква лична информация събираме и за какво я използваме

Личните данни са информация, която разкрива самоличността ви или чрез която можете пряко или косвено да бъдете идентифицирани. Събираме личните ви данни, когато използвате нашите услугите или по време на разговори или кореспонденция с представители на „РОБИКАМ“ EООД

Личните данни, които събираме от вас, зависят от характера на взаимодействието ви с нас, но може да включват следното:

Информация, която предоставяте директно

  • Информация за връзка – това е лична и/или служебна информация за връзка, например собствено име, фамилно име, адрес, телефонен номер,  имейл адрес и други подобни данни за връзка.
  • Платежна информация – това са данни, необходими за обработване на плащания и за предотвратяване на измами, например номер на кредитна/дебитна карта, номер на код за сигурност и други данни за разплащания.
  • Данни за акаунта – това е информация за това как купувате или се регистрирате, хронология на вашите транзакции, плащания и поддръжка, видовете продукти, които сте закупили, както и друга информация, свързана с акаунта, който създавате.
  • Данни за местоположението – Ние не събираме информация за Вашето местоположение.
  • Защитени данни за достъп– събираме потребителски идентификатори, пароли, подсещания за пароли и друга подобна информация за сигурност, свързана с удостоверяването и достъпа до акаунта Ви в сайта.
  • Демографски данни – събираме или получаваме от трети страни определена демографска информация, например държава, пол, възраст, предпочитан език, обща информация за образование и трудов стаж, общи данни за предпочитанията за заетост.
  • Предпочитания – събираме информация за предпочитанията и интересите ви във връзка с нашите продукти, услуги (от това, което споделяте с нас, и от изводите, които си правим на база на предоставените факти) и предпочитанията ви за получаване на съобщения от нас.
  • Данни от социални мрежи – предлагаме функции за социалните медии, които ви позволяват да споделяте информация с Вашите социални мрежи и да взаимодействате с нас чрез уеб сайтовете на различни социални медии. Използването на тези функции от Ваша страна може да доведе до събиране и споделяне на информация за Вас, в зависимост от функцията. Насърчаваме Ви да се запознавате с политиките за поверителност и настройките на сайтовете на социалните медии, които използвате, за да сте наясно каква информация събират, използват и споделят чрез тези сайтове.
  • Друга уникална идентифицираща информация – примери за друга уникална информация, която събираме от вас, са данни  които ни предоставяте при личен контакт, онлайн, по телефона или по пощата.

 

Не сте задължени да споделяте личните данни, които изискваме, въпреки че в някои случаи, ако изберете да не споделяте информацията, няма да можем да ви предоставим нашите услуги, определени специализирани функции или да отговорим ефективно на запитванията ви.

Информация, която се събира автоматично при използване на сайта на „РОБИКАМ“ EООД от ваша страна

  • Данни за използване на продуктите – Ние не събираме никакви данни за това, как използвате нашите продукти.
  • Данни за устройствата – събираме информация за вашия компютър  или други устройства, например операционна система, регион, език, часова зона, номер на модел.
  • Данни за преглед на уеб сайтове – събираме информация за посещението и активността ви в нашия уеб сайт, приложения или уеб сайтове, „поддържани“ от други компании от наше име, включително съдържанието (и включени реклами), които разглеждате и използвате, адреса на уеб сайта, от който идвате, както и други действия, свързани с разглеждането на уеб сайтове (напр. страниците, които преглеждате, връзките, върху които щраквате, или какви артикули сте добавили към пазарската кошница). Част от тази информация се събира чрез нашите инструменти за автоматично събиране на данни, които включват бисквитки, уеб отметки и вградени уеб връзки.
  • Анонимни или обобщени данни – В хода на работата си прилагаме процес на деидентификация или псевдонимизация на данните, за да сведем до минимум вероятността да бъдете идентифицирани чрез използване на тези данни с наличните технологии.

 

Информация от трети страни

Получаваме информация от трети страни, която смятаме за достоверна и която е обществено достъпна или налична при определени търговски условия. Подобна информация са лични данни като име, адрес, имейл адрес, предпочитания, интереси и определени демографски данни. Например лични данни се събират, когато осъществявате достъп до нашите приложения чрез регистрацията си в социалните медии (т.е. влизане в приложенията ни с данните за вход за Facebook или друга социална мрежа). Основните данни, които получаваме, зависят от настройките за поверителност на профила ви в съответната социална мрежа. Ако купувате наши продукти от наш партньор, може да получим определена информация за покупката от този партньор.

За да гарантираме точност на данните и отлично клиентско обслужване чрез предоставяне на персонализирани услуги, съдържание, маркетинг и реклами, може да свързваме или комбинираме информацията, която събираме от различните източници, посочени по-горе. Можем например да съпоставяме географската информация, придобита от търговски източници, с IP aдреса, за да определим основната ви географска област. Информацията може да се свързва чрез уникален идентификатор като бисквитка или номер на акаунт.

Събираме и използваме лична информация, за да управляваме взаимоотношенията ви с „РОБИКАМ“ EООД и за да ви служим по-добре, като персонализираме вашата работа и взаимодействие с нашия Онлайн магазин. Примери за начините за използване на данните ви включват:

Потребителски опит

Осигуряваме ви безпроблемен потребителски опит, като поддържаме точни данни за връзка и регистрация, осигуряваме цялостна потребителска поддръжка, предлагаме продукти,  към които проявявате интерес, и като ви даваме възможност да участвате в томболи и проучвания.

Съдействие при транзакции

Помагаме ви да изпълнявате транзакции и поръчвате наши продукти или услуги, администрираме акаунта ви, обработваме плащания, организираме доставки и транспорт.

Административна комуникация

Комуникация с вас във връзка с нашите продукти. Примерите за административна кореспонденция включват отговори на ваши запитвания или искания, извършване на услуги или изпращане на съобщения във връзка с закупена стока и  др.

Защита

Поддържаме интегритета и сигурността на нашите уеб сайтове, продукти, характеристики и услуги и предотвратяваме заплахи за сигурността, измами или други криминални или злонамерени действия, които компрометират вашата информация. Когато взаимодействате с нас, ние се задължаваме да предприемем разумни стъпки за проверка на вашата самоличност, като например потребителско име и парола, преди да ви дадем достъп до личните данни. Може да въведем и допълнителни мерки за сигурност,  за да опазим физическите си местоположения.

Реклама

Предоставяме персонализирани промоционални оферти (в съответствие с вашите Предпочитания за поверителност) за нашите продукти и други избрани партньорски уеб сайтове (можете например да видите реклама за продукт на партньорски сайт, която наскоро сте видели на нашия сайт). Това може да е свързано с инструментите за автоматично събиране на данни. Може да споделяме част от информацията за вас с доставчици на маркетингови услуги и дигитални маркетингови мрежи, за да ви показваме реклами, които представляват интерес за вас.

Спазване на закона

Спазваме приложимото законодателство, регламенти, съдебни разпореждания, искания от страна на правителства и правоприлагащи органи, за да предлагаме по правилен начин услугите и продуктите си и да защитаваме себе си, клиентите и потребителите си, както и да разрешаваме евентуални потребителски спорове.ж

Принципи за поверителност

Имаме програма, основана на отчетност и сме ангажирани със следните принципи, които се основават на международно признати рамки и принципи за неприкосновеност на личния живот и защита на данните:

Как споделяме Вашите данни

В сайта има приложения, които могат да събират лични данни за използването на трети страни, като Google, Facebook, Pinterest и други.

Такива са:

    • бутони за споделяне и харесване на социални мрежи, които са поместени на сайта.
    • Маркери за проследяване на активността Ви по време на разглеждане на нашите продукти.

При публикуването на лична информация зависи от Вас да се убедите в нивото на поверителност на всяка една от посочените социални мрежи, които може да ги използват. За Ваше улеснение добавяме линкове към страниците за Privacy Policy на изброените по – горе социални мрежи и платформи.

Политика за защита на личните данни:

Не използваме конкретно тази информация, освен за да може тя да бъде показвана или споделяна за целите на популяризирането на дискусиите и достъпа до всички функции на този сайт, включително да се свържете с нас чрез нашия формуляр за връзка.

В секцията „Блог“ на нашия сайт, Вие имате възможност да добавяте коментари под всяка една от публикациите, като преди натискането на бутона за публикуване на Вашия коментар, Вие се съгласявате чрез поставянето на отметка, че Вашите (лични данни) – Име и Фамилия ще бъдат изложени на показ и може да станат достояние на „Трети страни“, върху които ние нямаме контрол.

След като информацията Ви влезе в публичното пространство, като Ваше име, когато коментирате, нямаме контрол над това, което може да направи всяка отделна трета страна с нея. Ние не поемаме отговорност за действията на трети страни.

Как опазваме Вашите лични данни

За да предотвратим неупълномощен достъп или разкриване и да гарантираме правилно използване на информацията ви, използваме разумни и подходящи физически, технически и административни процедури за опазване на данните, които събираме и обработваме. „РОБИКАМ“ EООД съхранява данни, както се изисква или е допустимо от закона и за период, в който данните продължават да имат законна бизнес цел.

При събиране, предаване или съхраняване на чувствителна информация, например финансова информация, използваме набор от допълнителни технологии и процедури за сигурност, за да защитим личните ви данни от неупълномощен достъп, употреба или разкриване. При предаване на строго поверителна информация (например номер на кредитна карта или парола) по Интернет, защитаваме данните чрез криптиране, например чрез най-нови версии на протокола Transport Layer Security („TLS“).

Като част от обработката на плащането в реално време се абонираме за услуги за защита срещу измами. Подобни услуги ни дават едно допълнително ниво на сигурност за вашите финансови данни и срещу измама с кредитни карти.

Какви права имате относно Вашите лични данни

Ако имате профил на този сайт или сте оставили коментари, можете да поискате да получите експортиран файл с личните данни, които съхраняваме за вас, включително всички данни, които сте ни предоставили. Можете също така да поискате да изтрием всички лични данни, които държим за вас. Това не включва данни, които сме длъжни да пазим за административни, правни или охранителни цели.

Надзорен орган

Комисия за Защита на Личните Данни (КЗЛД)
гр. София
бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Тел: 02/91-53-518
Email: kzld@cpdp.bg

Старт

SHOPPING BAG 0