Полезно
Публикувано в

6 малко познати функции на RobiCam, които ще се учудите, че съществуват

Публикувано в

Robicam несъмнено е незаменим помощник в домакинството, офиса, вилата и т.н. Сигурни сме, че вече познавате неговите основни и най-необходими функции, но това не е всичко. Robicam може много повече. С  малките си размери, той ще ви впечатли с функциите, които успява да съхрани в малкия си корпус. По-долу ще Ви запознаем със 6 от не толкова познатите му възможности и Ви гарантираме, че ще Ви харесат.

1. Нотификации при движение и звук с график на изпращане

ip камера с нотификации на телефон

С тази функционалност можете лесно да добавите график, чрез който да изберете в кои часови интервали да получавате нотификации при засечен звук и движение. Опцията е много удобна, когато поставите камератата на място, където обикновено има движение през деня, но не е обичайно през нощта.

Функционалността е налична в „Настройки“ ( назъбено колело в горен десен ъгъл), след това „Push notification settings“ -> „Stop Notification time“ -> „Add a schedule“.

2. Intelligent Tracking

Това е иновативна технология, която позволява на камерата да следи движещите се обекти, докато те преминават покрай нея. Такива обекти могат да бъдат хора, животни, коли и др. Интересно при проследяването е, че камерата се връща отново в същата позиция, след като обекта, който следи излезне от полезрението й. Функцията е включена по подразбиране и може да се спре от настройки – intelligent tracking. (Не е подходяща да се използва в помещения, в които има често движение, напр. Заведение, магазин, фабрика и други, в които персонала често преминава.)

3. Private Share – Споделяне на камерата с останалите членове от семейството.

wi fi камера със споделяне

Искате да наблюдавате камерата от няколко смартфона, с тази функция лесно можете да я споделите с неограничен брой устройства. Освен това, можете да зададете права на достъп към потребителя, към който желаете да споделите камерата. Например: Само да преглежда на живо, да преглежда и да я управлява или пълен достъп.

Опцията е налична в „настройки“ -> „private Share“ -> „add family member“ -> Вписвате имейл адреса на вече създадения акаунт, към който да споделите камерата и задавате какви права да има.

Опциите са: Live ( само да наблюдава в реално време), Playback ( да може да връща записи), PTZ ( да може да върти камерата) – > избирате бутона

4. Двустранна гласова връзка.

При стандартните камери има опция за запис на звук, при нашата Wifi камера – Robicam ще имате опцията уоки-токи. При задържане на определен бутон в приложението, камерата веднага реагира и започва да предава вашият глас.

5. Движение на 360 градуса – по вертикала и хоризонтала.

Wifi камерата е снабдена с два мотора, които реагират мигновено, след като им зададете команда, през приложението. Няма значение колко далече от камерата се намирате, друг град или дори друга държава, достатъчно е само да „плъзнете“ с пръст по дисплея и камерата ще се завърти в посоката, в която желаете.

6. Гледайте неограничен брой камери през едно приложение.

Чрез нашите камери имате възможността да монтирате няколко на различни точки, без да имат връзка една с друга и в същият момент само с един клик да ги наблюдавате през едно приложение, по-всяко време. При стандартните камери, те трябва да са свързани към едно DVR устройство, което ограничава разстоянието една от друга до дължината на кабелите, които ползвате. С Робикам не се ограничавате до отживелите кабелни връзки. Една камера в апаратамента, една на вилата – това вече е възможно, без никакви допълнителни устройства.

Е, разгледахме някои малко познати, но много съществени функции на Robicam. Несъмнено всеки потребител ще успее да персонализира своя профил така, че да получи максимално удобство при работа с камерата. Няколко бързи клика и всичко, което ви интересува ще бъде пред очите ви. Насладете се на кристално изображение и бъдете спокойни, че всичко е под ваш контрол – дома, офиса, вилата и т.н.

Един отговор на “6 малко познати функции на RobiCam, които ще се учудите, че съществуват”

  1. Аразов

    Друга важна функция, която не е включена по подразбиране е запомняне на настройката на положението PTZ към мястото на насочване на камерата. При изключване на захранването камерата се ресетира и се насочва към нулевото си положение (надолу) което никак не е удобно. Това събитие не се изпраща на телефона като нотификация и ако често не преглеждаме записите може да пропуснем важни моменти. За тази цел влизаме в менюто PTZ и натискаме бутона „Preset“. Камерата има 256 положения, които можем да изберем (задаваме номер позиция 1 до 255 + Call) и да запомним (Set Up) желаната позиция. Сега при отпадане на захранването камерата ще се насочи към запомнената позиция и ще продължи да записва нашия обект.

Включи се в разговора

Старт

SHOPPING BAG 0