Полезно
Публикувано в

Видове Камери за Видеонаблюдение

Публикувано в

Днес камерите за видеонаблюдение, стават все по-модерни, мултифункционални и практични. Вече няма да изненадате никого с добро качество на картината – HD, Full HD и дори UltraHD се считат за нещо задължително. В днешно време технологията с широк ъгъл на видеонаблюдение е особено ценена – това прави възможно покриването на възможно най-голяма площ. Също така картината трябва да е ясна дори през нощта. Съществуват и безжични мини камери, които са способни да предават картина с перфектно качество в реално време, като ви предоставят възможността за свързване на камерата към телефона. Но при такъв голям избор на видове камери за видеонаблюдение лесно може да се объркате, за това сме събрали най-важната информация, която да ви помогне да изберете своята камера:

Какви камери за видеонаблюдение има?

По принцип камерите са разделени според технологията, с която е създадена цялата система.

Видовете камери за видеонаблюдение са:

  • Аналогови
  • Цифрови

Аналогово оборудване

Днес камерите предлагат отлично качество на изображението – HD и UltraHD. Цената на такива модели не е много по-висока от цената на камерите със стандартна разделителна способност, но качеството на картината тук е много по-добро. Едва ли ще чуете за камери, различни от HD, тъй като всички останали се считат за много остарели.

Има много предимства при използването на тази техника:

  • сигналът се изпраща на доста големи разстояния
  • рентабилност
  • лесно създаване на система

За да подобрите съществуваща система, вече не е необходимо да я променяте напълно. Достатъчно е да замените отделни елементи стъпка по стъпка. Ще излезе много по-евтино. В допълнение, съвременната технология е способна да предава сигнал на разстояние около 500 метра без усилватели, а това също значително ще спести пари.

Благодарение на HD камерите можете да получавате сигнал без прекъсвания или замръзване, което понякога се случва при използване на IP камери.

Цифрово оборудване

Цифровото оборудване може да използва два типа системи:

  • HD-SDI – Произхожда от телевизионната индустрия. Предава картина на разстояние до 300 метра. Инсталацията в този случай е проста. Недостатъците са високата цена на камерите за видеонаблюдение, късият обхват на показване на сигнала и сериозните изисквания за качеството на проводника.
  • IP – Основното му предимство е големия обхват. В допълнение, технологията е свързана в мрежа и поради това не изисква помощни устройства за предаване на сигнал и съхранение на данни. Но има и някои недостатъци.

Видове камери по начин на употреба

Преди да купите камера за видеонаблюдение, трябва да решите къде точно ще бъде сложена – навън или на закрито.

Оборудването за инсталиране във домашни условия или в сгради не може да работи нормално или дори напълно се разпада при ниски температури и тялото му не осигурява защита срещу проникване на влага. Но има и предимство – ниска цена. В този случай често се използва вграденото IR осветление, което ви позволява да получите добра картина при много лоши условия на осветление. Има камери, които могат ефективно да се използват в неотопляеми сгради. В същото време обхватът им е доста по-голям.

Те могат да издържат на ниски температури, тялото е защитено от проникване на влага, като този вид водоустойчиви камери са много подходящи за вили, къщи извън града, или други външни обекти, които не посещавате всеки ден.

В нашата страна е по-рационално да се използват специални външни камери, тъй като времето понякога е непредсказуемо и често има сериозни т

емпературни промени, продължителни валежи и др. Такива камери са Icsee, които предлагат голямо покритие с 360 градусова картина и контрол през мобилното ви устройство.

Съвременният пазар предлага огромен брой различни модели камери за видеонаблюдение. Основното е да решите за какви цели ще бъдат използвани, къде ще бъдат монтирани и дали е необходимо нощно виждане. Ако обектите изискват постоянно наблюдение както през деня, така и през нощта, това също трябва да се вземе предвид. Днес можете да си купите добра камера с широк набор от функции на доста разумна цена от Robicam.

Включи се в разговора

Старт

SHOPPING BAG 0